Bulgursalat med flaskegresskar, rødbete, tranebær og ruccola, servert med ovnsbakt brie
20-30
Vegetar

Bulgursalat med flaskegresskar, rødbete, tranebær og ruccola, servert med ovnsbakt brie

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • balsamicoeddik

Ovnsbakte grønnsaker

flaskegresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
salvie
Salvie
1 bunt

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Smør
2 ss
Olivenolje
2 ss

Ovnsbakt brie

brie
Brie (Melk, Laktose)
1 pakke
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 831 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll gresskaret i kaldt vann. Kutt gresskaret i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Bulgur: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør og 2 ss olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og halve pakken med sitruskrydderet, og bland det hele godt sammen. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
  4. Ovnsbakt brie: Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek det hele i ovnen i omtrent 10 minutter.
  5. Bulgursalat: Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen. Topp salaten med cashewnøttene og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten.