Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- olje
- smør
- salt
- pepper
Pasta linguine i fløtesaus
Pasta (Hvete)
200 g
Purre
1 stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Grønne erter
125 g
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
1 dl
Stekt bacon
Bacon
150 g
Topping
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 769 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Pasta linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av kokevannet etter at pastaen er ferdigkokt.
- Pasta linguine i fløtesaus: Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den hvite og lysegrønne delen av purren i tynne skiver.
- Stekt bacon: Varm opp en vid stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne. Ha baconet over på en tallerken.
- Pasta linguine i fløtesaus, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek purren i omtrent 2 minutter, til den er myk. Tilsett skinken, ertene, fløten og hønsebuljongen. La sausen småkoke i 2–3 minutter, til fløteblandingen har tyknet litt. Vend inn pastaen, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt av pastavannet dersom sausen blir for tykk.
- Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med det stekte baconet og osten.
- God middag!