Kanadisk bacon Poutine med frisk salat
Laktosefri
Glutenfri

Kanadisk bacon Poutine med frisk salat

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
En Kanadisk streetfood rett utviklet i Quebec-området i 1950-årene. Sprø pommes frites med revet ost og varm sjysaus laget på oksekraft.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Søtpotet
1 stk
Bacon
150 g
Sjysaus
½ pakke
(Melk)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet ost
50 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 659 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 58 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll eller skrell potetene og søtpoteten. Kutt potetene i tynne staver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden.   
 Ha baconterningene i en stekepanne, og varm pannen opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. Ha baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet absorberes.
Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. 
 Skyll tomaten og hjertesalaten. Kutt tomaten i store terninger, og hjertesalaten i mindre biter. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Vend tomaten, salaten, løken og vinaigretten sammen i en serveringsskål.       
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Fordel friesene i to skåler eller på et stort fat, og topp med baconet, persillen og den revne osten. Hell over sjysausen og server salaten til.     
God middag!