25-35
Laktosefri
Glutenfri
Kanadisk bacon Poutine med frisk salat
En Kanadisk streetfood rett utviklet i Quebec-området i 1950-årene. Sprø pommes frites med revet ost og varm sjysaus laget på oksekraft.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fries
Poteter
350 g
Søtpotet
1 stk
Bacon
Bacon
150 g
Sjysaus
Sjysaus (Melk)
½ pakke
Frisk salat
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Servering
Bladpersille
½ bunt
Revet ost (Melk)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 659 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fries: Skyll eller skrell potetene og søtpoteten. Kutt potetene i tynne staver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden.
- Bacon: Ha baconterningene i en stekepanne, og varm pannen opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. Ha baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet absorberes.
- Sjysaus: Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring.
- Frisk salat: Skyll tomaten og hjertesalaten. Kutt tomaten i store terninger, og hjertesalaten i mindre biter. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Vend tomaten, salaten, løken og vinaigretten sammen i en serveringsskål.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Fordel friesene i fire skåler eller på et stort fat, og topp med baconet, persillen og den revne osten. Hell over sjysausen og server salaten til.