15-20
Glutenfri
Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Ris
Basmatiris
135 g
Ovnsbakte blomkålskiver
Blomkål
½–1 stk
Daddelglasert kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Daddelchutney
1 glass
Raita
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 731 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også stekes i stekepanne. Stek da kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett chutneyen og litt vann, og server sausen til retten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ovnsbakte blomkålskiver: Kutt blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
- Daddelglasert kylling: Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Raita: Skyll og grovhakk mynten og bland den med yoghurten. Smak til med litt salt og pepper, og server raitaen til retten.
- God middag!