Kjøtt- og grønnsaksdeig i tomatsaus med fullkornspasta servert med bakt brokkoli og grønnkålschips
Laktosefri

Kjøtt- og grønnsaksdeig i tomatsaus med fullkornspasta servert med bakt brokkoli og grønnkålschips

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Vann
1 dl
Brokkoli
½ stk
Strimlet grønnkål
50 g
Fullkornslinguine
200 g
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 749 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan sløyfe steget med å kjøre opp sausen med stavmikser. Kok sausen da ett par minutter ekstra, slik at tomaten blir helt myk. Blir sausen for tykk, tilsetter du litt mer vann.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll grønnkålen. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend grønnkålen i litt olje og salt, og legg den på stekebrettet med brokkolien de siste 5 minuttene av steketiden.
Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, tomatpureèn og buljongen i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og la det steke sammen i omtrent 3 minutter, til tomaten har falt litt sammen. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Kjør sammen sausen med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper (se tips). 
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha tomatsausen fra steg 3 over. Kok opp, skru ned varmen, og smak til med salt og pepper.
Server pastaen med tomat- og kjøttsausen, og topp med brokkolien og grønnkålchipsen. Vel bekomme! 
Vel bekomme!