Saktevoksende kylling
Glutenfri
Pannestekt brystfilet av saktevoksende kylling
med appelsinbakt kålrot og spinat, potetmos og timiansjyRetten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
Smør
½ ss
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Appelsin
½–1 stk
Spinat
50 g
Timian
½ bunt
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 482 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sjekk med et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste at kjernetemperaturen ligger på omtrent 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt skallet av kålroten, og kutt den i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel kålroten og løken utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern over kålroten og løken, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Skyll timianen og dra av bladene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i omtrent 2 minutter på hver side. Skru ned til middels høy varme, og ha 1 ss smør og timianbladene i stekepannen.
Ha kyllingen og timiansmøret over i en ildfast form. Stek det hele i ovnen, under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Kutt skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll spinaten. Ta den ferdigstekte kålroten ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
Vel bekomme!