30-40
Laktosefri
Bakt laks med hjemmelaget grønn currysaus servert med nudler og pannestekt fennikel
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Grønn currysaus
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitrongress
1 stk
Grønn chili
½–1 stk
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Kokoskrem
½–1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1 dl
Nudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Bakt laks
Lime
½ stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Grønnsaker
Fennikel
1 stk
Reddiker
1 pakke
Servering
Koriander
1 bunt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grønn currysaus, forberedelse: Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Skyll sitrongresset, press det med den flate siden av kniven, og kutt det i to. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll spinaten.
- Grønn currysaus: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien og sitrongresset i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, 1 dl vann og kokoskremen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la curryen småkoke i 10–15 minutter. Tilsett spinaten de siste 3 minuttene av koketiden.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Bakt laks: Skyll limen. Skjær et dypt snitt i hver av laksefilètene, og brett dem ut som en sommerfugl. Fordel fisken i en smurt ildfast form, og finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne) over. Fordel 1 ss smør og litt soyasaus oppå fisken, og bak det hele i ovnen i 5–6 minutter. Øs smøret over den ferdigbakte fisken med en skje.
- Grønnsaker: Skyll fennikelen og reddikene. Kutt fennikelen i små båter og reddikene i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fennikelbåtene i 2–3 minutter på hver snittflate, til de får en gyllen stekeskorpe. Ta stekepannen av varmen, vend inn reddikene og krydre med litt salt og pepper.
- Grønn currysaus, fortsettelse: Fjern sitrongresset fra curryen, og kjør den til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med soyasaus og saften fra limen.
- Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og sesamfrøene. Håper det smaker!