Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumolje
35-45
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumolje

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Spinatrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
4½ dl

Smørbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Stekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Tilbehør

basilikumolje
Basilikumolje
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 755 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Spinatrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten.
  3. Smørbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter.  
  4. Spinatrisotto, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med revet Grande Premium når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
  5. Stekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter på andre siden.  
  6. Stekt kyllingbryst, fortsettelse: Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår 10–15 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen (se tips). La kyllingen hvile i 3 minutter før servering. 
  7. Tilbehør: Server basilikumoljen til retten, og dryss over resten av den revne osten.