Linguine i krydret tomatsaus med kikerter og fetaost, servert med ristet hjertesalat
20-30
Vegetar

Linguine i krydret tomatsaus med kikerter og fetaost, servert med ristet hjertesalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatsaus med kikerter

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
moste tomater
Moste tomater
1 flaske
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
75 g

Linguine

linguine
Linguine (Hvete)
200 g

Ristet hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 800 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne sitronen med snittflatene ned i stekepannen sammen med salaten. Det får fram en deilig sødme i sitronen.

  1. Tomatsaus med kikerter, forberedelse:  Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil og skyll kikertene. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
  2. Linguine: Kok pastaen som anvist på pakken.
  3. Tomatsaus med kikerter: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kikertene og stek det videre i ett minutt. Tilsett de moste tomatene, buljongen og det tyrkiske krydderet. La sausen få et oppkok, senk temperaturen til middels varme, og la den småkoke i omtrent 10 minuter.
  4. Ristet hjertesalat: Del hjertesalaten i to på midten, skyll den godt innvendig, og tørk den. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule). Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek salaten med snittflatene ned, i omtrent 3 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg salaten på en tallerken og skvis over litt saft fra sitronen(se tips) og topp med litt flaksalt, hvitløksdressingen og sitronskallet. 
  5. Tomatsaus med kikerter, fortsettelse: Smak til tomatsausen med salt og pepper, og vend inn den ferdigkokte pastaen. Topp retten med den hakkede persillen, og smuldre fetaosten over. 
  6. Vel bekomme!