Sprøpanert sei med hjemmelaget potetsalat og pannestekt sommerkål og reddiker
25-35

Sprøpanert sei med hjemmelaget potetsalat og pannestekt sommerkål og reddiker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
vårløk
Vårløk
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk

Sprøpanert sei

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Sommerkål og reddiker

sommerkål
Sommerkål
½ stk
reddiker
Reddiker
½–1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 635 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Reddikene kan eventuelt kuttes i tynne skiver og blandes sammen med potetsalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetsalat: Skyll og kutt potetene i fire. Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Sprøpanert sei: Ha fisken på et stekebrett med bakepapir og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er sprø og gjennomvarm.
  4. Sommerkål og reddiker: Kutt kålen i fire på langs gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha reddikene og kålen i stekepannen, og stek kålen i 2–3 minutter på hver side. La reddikene surre i pannen til kålen er ferdig. Krydre med salt og pepper.
  5. Potetsalat, fortsettelse: Skyll og kutt vårløken i skiver. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn aiolien og vårløken. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
  6. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
  7. Vel bekomme!