25-35
Saktevoksende kylling
Krydderstekt brystfilet av saktevoksende kylling med rødløk og grønne bønner, potetbåter og kremet appelsinsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetbåter
Poteter
350 g
Krydderstekt kyllingbryst
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Rødløksglaserte grønne bønner
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
½ ss
Kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 513 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft eller eddik på løken og bønnene for ekstra god smak og finere farge.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre den med persilladen, legg den oppå potetene når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig sammen.
- Rødløksglaserte grønne bønner: Skrell og kutt løken i strimler. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to hvis de er lange. Kok opp en kjele med 2 dl lettsaltet vann. Damp bønnene under lokk i 1 minutt.
- Kremet appelsinsaus: Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Rødløksglaserte grønne bønner, fortsettelse: Sil vannet av bønnene. Ha løken og ½ ss smør i kjelen med de grønne bønnene, og stek det hele på middels varme i 2 minutter, til løken er blank og bønnene er glaserte av smøret. Krydre med litt salt og pepper.
- Krydderstekt kyllingbryst, fortsettelse: La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.