25-35
Laktosefri
Glutenfri
Røkt svinekam med spicy paprikakrem og ovnsbakte grønnsaker med persille
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakt paprikakrem
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
¼–½ pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Squash
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 519 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilimixen er sterkt, så smak dere frem. Bruk eventuelt litt på grønnsakene om dere ønsker.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakt paprikakrem: Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene og hvitløksfeddet med skallet på, på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i nedre del av ovnen i 15–20 minutter.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene og squashen i grove biter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene over paprikaen i ovnen i 20–25 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn med de ferdigstekte grønnsakene.
- Bakt paprikakrem, fortsettelse: Ta av skallet på den ferdigstekte hvitløken og ha den i et litermål sammen med paprikaen, løken, ønsket mengde av chilimixen, 1 ss smør og omtrent ½ dl melk. Kjør det hele sammen med en stavmikser, til en glatt krem. Spe eventuelt med litt mer melk, og smak til med litt salt og pepper.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det et gjennomstekt.
- Vel bekomme!