Glutenfri
Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Yoghurt naturell
½ pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Kyllinglår
520 g
Blomkål
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Karri
1 pakke
Smør
1 ss
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Yoghurt naturell
½ pakke
Mangochutney
1 glass
Cashewnøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 992 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne risen og de karribakte grønnsakene sammen for mer smak på risen.
Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme.
Ha halvparten av yoghurten i en bolle, og vend inn ønsket mengde av chilimixen og litt salt. Del hvert kyllinglår i to i leddet, vend dem inn i marinaden, og la det stå på benken.
Del blomkålen i buketter. Skrell og kutt gulroten i grove biter på skrå. Fordel grønnsakene i en ildfast form og krydre med karrien og litt salt. Fordel 1 ss smør over grønnsakene, og bak det hele midt i ovnen i 20–25 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kyllinglårene med marinaden over på et stekebrett med bakepapir. Bak kyllingen over grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og grovhakk korianderen. Ha resten av yoghurten i en liten skål og vend inn mangochutneyen. Smak til med litt salt og pepper.
Fordel risen og grønnsakene på tallerkener (se tips). Topp med korianderen og cashewøttene, og server mangodressingen til retten.
Vel bekomme!