25-35
Glutenfri
Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Marinerte kyllinglår
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Kyllinglår
520 g
Karribakte grønnsaker
Blomkål
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Karri
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Ris
Basmatiris
135 g
Servering
Koriander
1 bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Mangochutney
1 glass
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 992 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne risen og de karribakte grønnsakene sammen for mer smak på risen.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Marinerte kyllinglår: Ha halvparten av yoghurten i en bolle, og vend inn ønsket mengde av chilimixen og litt salt. Del hvert kyllinglår i to i leddet, vend dem inn i marinaden, og la det stå på benken.
- Karribakte grønnsaker: Del blomkålen i buketter. Skrell og kutt gulroten i grove biter på skrå. Fordel grønnsakene i en ildfast form og krydre med karrien og litt salt. Fordel 1 ss smør over grønnsakene, og bak det hele midt i ovnen i 20–25 minutter.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinerte kyllinglår, fortsettelse: Legg kyllinglårene med marinaden over på et stekebrett med bakepapir. Bak kyllingen over grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Ha resten av yoghurten i en liten skål og vend inn mangochutneyen. Smak til med litt salt og pepper.
- Fordel risen og grønnsakene på tallerkener (se tips). Topp med korianderen og cashewøttene, og server mangodressingen til retten.