15-20
Glutenfri
Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte urtepoteter og squash
Småpoteter
300 g
Squash
½ stk
Urtemiks
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Kremet sopp
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 524 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 32 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte urtepoteter og squash: Skyll potetene, og del dem i 2 hvis de er store. Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel grønnsakene i en ildfast form. Ha litt olje og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen i grønnsakene når de ferdigstekte.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
- Kremet sopp: Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett crème fraîchen, buljongen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper.
- Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Krydre med salt og pepper.
- God middag!