Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa
15-20
Laktosefri

Salatblader med soyawokket svinedeig, curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
½–1 pakke

Hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
2 stk

Tomat- og eplesalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
1 stk
rødt eple
Rødt eple
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
Sukker
½ ts

Soyawokket svinedeig

kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Servering

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen. Er hjertesalatene små, kan de strimles og blandes inn med tomat- og eplesalsaen.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
  3. Tomat- og eplesalsa: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en serveringsskål. Skyll og kutt eplet og tomaten i små terninger. Bland tomat- og epleterningene sammen med løken og krydre med litt salt og pepper.     
  4. Soyawokket svinedeig: Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.  
  5. Servering: Fyll salatbladene med risen, kjøttdeigen og tomat- og eplesalsaen. Server curry- og mangodressingen på siden, og topp retten med peanøttene.