Gratinert linsebolognese-form, servert med appelsin- og betesalat med ristede hasselnøtter
25-35
Vegetar

Gratinert linsebolognese-form, servert med appelsin- og betesalat med ristede hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • hasselnøtter,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • olje
  • pepper

Linsebolognese-form

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bolognese med linser
Bolognese med linser (Selleri)
600 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Pasta

Pasta (Hvete)
200 g

Frisk salat

gulbete
Gulbete
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 907 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 128 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake pastaen sammen med bolognesen: Kok pastaen 4 minutter mindre enn det som står på pakken, og ha den i formen under bolognesen. Bak det hele som beskrevet i oppskriften.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Linsebolognese-form: Skrell og kutt løken og gulroten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 2 minutter, tilsett linsebolognesen, og smak til med persilladen, litt salt og pepper (se tips). Ha bolognesen over i en ildfast form og dryss osten jevnt over. Stek bolognesen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen og bolognesen er gjennomvarm.
  3. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Frisk salat: Skyll gulbeten og appelsinen. Kutt vekk endene på gulbeten og del den i to. Kutt gulbeten i tynne skiver. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen, og legg det til side. Skrell appelsinen og kutt den i to, og deretter i tynne skiver. Ha hasselnøttene i en liten ildfast form, og stek dem i ovnen sammen med bolognesen, de siste 5 minuttene av steketiden. Grovhakk hasselnøttene. Bland gulbeten, appelsinen, appelsinskallet og hasselnøttene i en serveringsskål, og smak til salaten med litt salt og 1 ss olivenolje. 
  5. God middag!