15-20
Glutenfri
Tacosalat med mais, avokado og syltet rødløk, toppet med sprø tortillachips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- olje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kjøttdeig
Svinekjøttdeig
300 g
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Salat
Hjertesalat
1 stk
Avokado
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Til servering
Tortillachips
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 849 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne bønnene for seg hvis du ønsker dem litt sprøstekte. Rødløken kan også stekes med kjøttet i stedet for å sylte den for å spare tid.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i bønnene og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Vend inn three spice krydderet og ½ dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt.
- Salat: Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og kutt det i terninger. Sil laken av maisen.
- Til servering: Fordel salaten og avokadoen utover et fat og fordel tacokjøttet over. Topp med maisen og den syltede rødløken og knus tortillachipsene over. Server tomatsalsaen og lettrømmen til retten.