25-35
Glutenfri
Kyllingbryst med hjemmelaget potetmos, tomatkompott, reddiker og grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Kylling
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Tomatkompott
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Pannestekte grønnsaker
Reddiker
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 567 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen. Stek kyllingen til den viser 65 grader.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader over- og undervarme.
- Potetmos: Skyll eller skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med sitruskrydderet og ha kyllingen over i en ildfast form. Stek kyllingen videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i omtrent 5 minutter før den skjæres i skiver. Server sjyen fra kyllingen til retten.
- Tomatkompott: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek det hele videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper, og la kompotten stå på lav varme frem til servering.
- Pannestekte grønnsaker: Skyll og kutt reddikene i fire. Bruk stekepannen fra punkt 3, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt olje, og stek reddikene i omtrent 4 minutter. Tilsett grønnkålen når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Krydre med litt salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.