25-35
Laktosefri
Kyllingburger med avokado og tomat, gulrotfries og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrotfries
Gulrøtter
400 g
Grønnsaker
Hjertesalat
½–1 stk
Tomat
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
½ stk
Burger
Kyllingburgere
300 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 750 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Gulrotfries: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver. Del avokadoen i to, fjern skallet, og kutt avokadoen i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
- Burger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med litt salt og pepper.
- Burger, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Bygg burgeren slik du ønsker. Ha curry- og mangodressingen på burgeren, eller server den ved siden av med gulrotfriesene.