Pizza Rosso med sitronmarinert kylling og jordskokk servert med lettsyltet rødløk og ranchdressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Sitron
½ stk
Jordskokk
100–250 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Pizzasaus
½ pakke
Revet ost
100 g
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Persillade
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1097 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en mandolin kan den gjerne brukes til jordskokken. Jo tynnere skivene blir, jo sprøere blir resultatet.
Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
Del kyllingen i små biter, behold gjerne fettet på for mer smak. Ha kyllingen i en skål. Skyll sitronen og jordskokkene. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Vend sitronskallet, saften fra halve sitronen og ½ pose soyasaus inn med kyllingen, og la det marinere i skålen. Kutt jordskokkene i tynne skiver (se tips), og vend de i litt olje og kryddermiksen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med marinaden i omtrent 3 minutter, til den er gyllen.
Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og strø osten over. Fordel kyllingbitene og jordskokkskivene utover pizzaene, og stek dem i ovnen i 6–8 minutter. Ha gjerne stekesjyen fra kyllingen på pizzaene også. Bytt plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Press saften fra resten av sitronen i en skål, og rør inn 1 ts sukker og litt salt. Vend inn løken.
Ha crème fraîchen og persilladen i en liten skål. Vend det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Topp pizzaene med den lettsyltede rødløken, og drypp ranchdressingen over. Vel bekomme!
Vel bekomme!