Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney
25-35
Glutenfri

Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Marinerte kyllinglår

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
kyllinglår
Kyllinglår
520 g

Karribakte grønnsaker

blomkål
Blomkål
½–1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
karri
Karri
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 992 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne risen og de karribakte grønnsakene sammen for mer smak på risen.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme. 
  2. Marinerte kyllinglår: Ha halvparten av yoghurten i en bolle, og vend inn ønsket mengde av chilimix og litt salt. Del hvert kyllinglår i to i leddet, vend dem inn i marinaden, og la det stå på benken.
  3. Karribakte grønnsaker: Del blomkålen i buketter. Skrell og kutt gulroten i grove biter på skrå. Fordel grønnsakene i en ildfast form og krydre med karrien og litt salt. Fordel 1 ss smør over grønnsakene, og bak det hele midt i ovnen i 20–25 minutter. 
  4. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Marinerte kyllinglår, fortsettelse: Legg kyllinglårene med marinaden over på et stekebrett med bakepapir. Bak kyllingen over grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  6. Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Ha resten av yoghurten i en liten skål og vend inn mangochutneyen. Smak til med litt salt og pepper. 
  7. Fordel risen og grønnsakene på tallerkener (se tips). Topp med korianderen og cashewøttene, og server mangodressingen til retten.