Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing
20-30

Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Krydderfries

poteter
Poteter
350 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Syrlig kålsalat

sommerkål
Sommerkål
1 stk
oregano
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss

Gyros

grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g

Varme multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Servering

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 789 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner gjerne løken sammen med kålen for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
  2. Krydderfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Snu potetene en gang underveis i steketiden. Vend inn ønsket mengde av den røkte chilimixen når potetene er ferdigstekt. 
  3. Syrlig kålsalat: Kutt kålen i så tynne strimler du klarer med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålen i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, oreganokrydderet og litt salt.  
  4. Gyros: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter.
  5. Varme multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Skyll agurken, og skrell løken. Kutt agurken i tynne skiver, og løken i ringer. Server agurkskivene, løkringene og urtedressingen til retten.