Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus
20-30
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus

Med denne franskinspirerte fiskeretten med smørsaus og asparges serverer du familien litt luksus i hverdagen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Poteter og asparges

poteter
Poteter
350 g
asparges
Asparges
100 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 531 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du kutte gulrøttene i staver, og koke dem med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Poteter og asparges: Kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kast den. Del resten av aspargesene i 3. Kok aspargesbitene med potetene de siste 2–3 minuttene av potetenes koketid.  
  3. Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i store biter. Kok gulrøttene i en kjele med vann i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene. Kjør gulrøttene og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Ovnsbakt lyrfilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og krydre med kryddermiksen. Bak fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.    
  5. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  6. Poteter og asparges, fortsettelse: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Sil vannet av potetene og aspargesen, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett løken, litt salt og pepper og 1 ss olivenolje. Ha kjelen tilbake på platen, og skru opp til middels høy varme. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er blank.  
  7. Vel bekomme!