Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat, mais og peppersaus
20-30
Glutenfri

Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat, mais og peppersaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • smør
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetchunks

poteter
Poteter
350 g

Krydret filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
oregano
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts

Brokkolisalat med rødløk og mais

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
maiskorn
Maiskorn
160 g
Smør (Melk)
1 ss

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 580 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke brokkolien og løken med potetene de siste 15 minuttene av potetenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Potetchunks: Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.    
  3. Krydret filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen røkt chilimix, oregano og 1 ts salt, og gni inn kjøttet med blandingen.   
  4. Krydret filetstykke av svin, fortsettelse: Legg kjøttet på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur.
  5. Brokkolisalat med rødløk og mais: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Kok brokkolien i omtrent 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, varm opp, og stek på høy varme i 2 minutter. 
  6. Peppersaus: Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme.   
  7. Håper det smaker!