Ingefær- og myntemarinerte reketacos med mangosalat og jalapeño servert med peanøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Ingefær- og myntemarinerte reketacos med mangosalat og jalapeño servert med peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • skalldyr,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • limeskall
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt

Marinerte reker

ingefær
Ingefær
½ bit
mynte
Mynte
½ bunt
lime
Lime
½ stk
reker
Reker (Skalldyr)
100 g

Mangosalat

gulrot
Gulrot
1 stk
mango
Mango
½ stk
jalapeño
Jalapeño
½ stk
lime
Lime
½ stk
finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
100 g
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts

Tortillas

minitortillaer
Minitortillaer
1 pakke

Servering

lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
mynte
Mynte
½ bunt
Limeskall
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 594 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du varmer tortillasene i en tørr stekepanne, slipper du å sette på stekeovnen. Rekene kan stekes raskt i en stekepanne på høy varme med litt olje. Mariner dem da uten mynten, og bruk den til topping eller i salaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips). 
  2. Marinerte reker: Skrell ingefæren, og skyll mynten og limen. Finhakk halve mynten, og grovhakk resten. Finriv ingefæren og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Ha halvparten av limeskallet, saften fra halve limen, ingefæren, den finhakkede mynten og rekene i en skål. Vend det hele godt sammen, krydre med litt salt og pepper, og la det marinere på benken frem til servering (se tips). 
  3. Mangosalat: Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Kutt vekk skallet fra mangoen, og del mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt ønsket mengde av jalapeñoen i tynne ringer. Ha saften fra resten av limen, 1 ss olivenolje og 1 ts sukker i en skål, og rør godt sammen. Vend gulroten, mangoen, jalapeñoen og rødkålen inn i marinaden.  
  4. Tortillas: Pakk tortillasene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. 
  5. Servering: Ha majonesen og resten av limeskallet i en skål, og smak til med salt og pepper. Vend de marinerte rekene inn med mangosalaten. Fyll tortillasene med rekene og mangosalaten, og topp med majonesen, peanøttene og resten av mynten.