IKKE BRUK Brystfilet av saktevoksende kylling med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, valnøtter og sennepsvinaigrette
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

IKKE BRUK Brystfilet av saktevoksende kylling med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, valnøtter og sennepsvinaigrette

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med valnøtter for en komplett smaksopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpoteter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du rister valnøttene litt i en tørr stekepanne, blir de sprøere og får en enda bedre smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Krydre kyllingen med persilladen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. 
 Legg kyllingen på stekebrettet med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.  
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat. 
Grovknus valnøttene med den flate siden av en kniv (se tips). Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over de knuste valnøttene. 
Vel bekomme!