Kremet kyllinggryte med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter
25-35

Kremet kyllinggryte med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakte småpoteter og røtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
200 g
gulbete
Gulbete
1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Kremet kyllinggryte

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
estragon
Estragon
1 bunt
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 835 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakte småpoteter og røtter: Skrell gulrøttene, selleriroten og gulbeten, og kutt dem i jevnstore biter. Skyll potetene. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene og potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Kremet kyllinggryte: Skrell sjalottløken og skyll eplet og estragonen. Grovhakk løken og estragonen, og kutt eplet i små terninger. Kutt kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under omrøring i omtrent 4 minutter. 
  4. Kremet kyllinggryte, fortsettelse: Skru ned til middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel med kyllingen. Tilsett buljongen og matfløten, og la det småkoke under omrøring i omtrent 8 minutter. Smak til med sennepen, estragonen og litt salt og pepper. Spe med omtrent 2 dl vann, litt og litt, til ønsket konsistens.
  5. God middag!