Røkt svinebiff med bakt sjalottløk, timian- og eplepoteter, blomkålpuré og sjysaus
30-40
Glutenfri

Røkt svinebiff med bakt sjalottløk, timian- og eplepoteter, blomkålpuré og sjysaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Blomkålpuré

blomkål
Blomkål
½ stk
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½ dl

Poteter og bakt løk

poteter
Poteter
350 g
rødt eple
Rødt eple
½ stk
timian
Timian
½ bunt
sjalottløk
Sjalottløk
2 stk

Sjysaus

sjysaus
Sjysaus (Melk)
½ pakke

Røkt svinebiff

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 530 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha eventuelt litt vann i kjelen sammen med blomkålen, hvis melken ikke dekker blomkålen helt.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Blomkålpuré: Del blomkålen i buketter, ha den i en kjele, og tilsett melken. Kok blomkålen under lokk i omtrent 15 minutter eller til den er mør. 
  3. Poteter og bakt løk: Skyll potetene, eplet og timianen. Kutt potetene og eplet i skiver og dra timianbladene fra stilken. Fordel potet- og epleskivene og timianbladene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Del sjalottløkene i to på langs og legg dem oppå potetene (skallet fjernes ved servering). Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gylne og møre.   
  4. Sjysaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp under omrøring. 
  5. Røkt svinebiff: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3 minutter på hver side, og la det hvile frem til servering.  
  6. Blomkålpuré, fortsettelse: Ha melken over i en kopp, og miks blomkålen til en jevn puré med en stavmikser. Spe med melken til ønsket konsistens, og smak til med litt salt og pepper.    
  7. God middag!