Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære
25-35

Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olivenolje
  • olje

Pizza bianca

grønnkål
Grønnkål
50 g
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Honningsyltet løk

rødløk
Rødløk
1 stk
honning
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Til servering

pære
Pære
1 stk
westfalerskinke
Westfalerskinke
100 g
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 939 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
  2. Pizza bianca: Skyll grønnkålen og ha den i en skål. Vend inn litt olivenolje og salt, og kna det godt inn i kålen.
  3. Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og legg grønnkålen over. Kutt chevren i skiver, og fordel disse på toppen. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter. 
  4. Honningsyltet løk: Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken i 2–3 minutter til den er lett gyllen. Ha i honningen, 1 ss eddik og litt salt, og vend det hele godt sammen. La løken steke videre i 1–2 minutter.
  5. Til servering: Skyll pæren og kutt den i tynne skiver. Fordel spekeskinken over de ferdigstekte pizzaene, og topp med pæren og den honningsyltede løken. Strø over ønsket mengde av chiliflakene til slutt.