Pizza Bianca med bakt fennikel, marinerte reker og dill-relish servert med reddiker og kålsalat
25-35

Pizza Bianca med bakt fennikel, marinerte reker og dill-relish servert med reddiker og kålsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Pizza bianca

fennikel
Fennikel
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
½–1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
dill
Dill
1 bunt
kapers
Kapers
½–1 glass
reker
Reker (Skalldyr)
50–100 g

Pizzasalat

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
oregano
Oregano
½–1 pakke
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 770 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fennikelen kan også servers rå oppå pizzaen, sammen med reddiken og rekene. Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
  2. Pizza biancaSkyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Ha lettrømmen i en skål, og smak til med kryddermiksen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern i skålen med med rømmedressingen, og vend godt sammen.
  3. Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel rømmesausen jevnt utover pizzabunnene, og legg fennikelskivene over. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter. Fennikelen kan med fordel få en gyllen karamellisert flate. 
  4. Topping: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll reddikene og dillen, og hell laken av rekene og nesten all laken av kapersene. Ta vare på litt av laken fra kapersene. Kutt reddikene i tynne skiver, og finhakk dillen og kapersene. Ha løken, dillen, kapersen og litt av laken fra kapersen i en skål. Smak til med litt salt og pepper, og vend rekene inn i marinaden. 
  5. Pizzasalat: Ha kålen og oreganoen i en bolle, og vend inn 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper.
  6. Topp pizzaene med de marinerte rekene og dill-relishen, og server salaten ved siden av. Vel bekomme!