Pizza Rosso med kormakrydret blomkål, mozzarella og cherrytomater servert med spicy persillepesto
30-40
Vegetar

Pizza Rosso med kormakrydret blomkål, mozzarella og cherrytomater servert med spicy persillepesto

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Pizzasaus

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
oregano
Oregano
½–1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
½–1 boks

Pizza Rosso

blomkålbuketter
Blomkålbuketter
150 g
cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
125 g
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk

Spicy persillepesto

sitron
Sitron
1 stk
persille
Persille
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olivenolje
½ dl
Vann
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1040 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til blomkålen. 
  2. Pizzasaus: Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og oreganokrydderet i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.
  3. Pizza Rosso: Kok blomkålen i vannet fra steg 1 i omtrent 4 minutter. Hell av vannet, og la det dampe fra seg. Skyll og del tomatene i to. Vend kormapasten inn med den kokte blomkålen. Kutt eller riv mozzarellaen i mindre biter. 
  4. Pizza Rosso, fortsettelse: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel kormablomkålen over. Topp med tomatene og mozzarellaen. Stek pizzaene i ovnen i 6–8 minutter. Bytt gjerne plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
  5. Spicy persillepesto: Skyll sitronen og persillen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg til side. Ha persillen, ½ dl olivenolje, 1 ss vann, litt saft fra sitronen og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chilikrydderet og saft fra sitronen.
  6. Topp de ferdigstekte pizzaene med den spicy persillepestoen, og dryss over det revne sitronskallet rett før servering. Vel bekomme!