Pizza Rosso med sitronmarinert kylling og jordskokk servert med lettsyltet rødløk og ranchdressing
20-30

Pizza Rosso med sitronmarinert kylling og jordskokk servert med lettsyltet rødløk og ranchdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Pizza Rosso

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
sitron
Sitron
½ stk
jordskokk
Jordskokk
100–250 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
pizzasaus
Pizzasaus
1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Lettsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Ranchdressing

persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1094 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 113 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en mandolin kan den gjerne brukes til jordskokken. Jo tynnere skivene blir, jo sprøere blir resultatet.

  1. Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
  2. Pizza Rosso, forberedelse: Del kyllingen i små biter, behold gjerne fettet på for mer smak. Ha kyllingen i en skål. Skyll sitronen og jordskokkene. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Vend sitronskallet, saften fra halve sitronen og 1 ss soyasaus inn med kyllingen, og la det marinere i skålen. Kutt jordskokkene i tynne skiver (se tips), og vend de i litt olje og kryddermiksen. 
  3. Pizza Rosso: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med marinaden i omtrent 3 minutter, til den er gyllen. 
  4. Pizza Rosso, fortsettelse: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og strø osten over. Fordel kyllingbitene og jordskokkskivene utover pizzaene, og stek dem i ovnen i 6–8 minutter. Ha gjerne stekesjyen fra kyllingen på pizzaene også. Bytt plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
  5. Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Press saften fra resten av sitronen i en skål, og rør inn 1 ts sukker og litt salt. Vend inn løken.  
  6. Ranchdressing: Ha crème fraîchen og persilladen i en liten skål. Vend det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper. 
  7. Topp pizzaene med den lettsyltede rødløken, og drypp ranchdressingen over. Vel bekomme!