Pasta casarecce i kremet trøffelsaus med kyllingbryst, toppet med sellerifries og olivenpangrattato

Pasta casarecce i kremet trøffelsaus med kyllingbryst, toppet med sellerifries og olivenpangrattato

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Pangrattato er sprø brødsmuler, og er en tradisjonell topping for pasta, grønnsaker og andre retter fra Sør-Italia.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pastavann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Kyllingbryst med skinn
300 g
Casarecce
200 g
(Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Cherrytomater
125 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Trøffelolje
10 g
Pastavann
1 dl
Kalamataoliven
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Panko
1 pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1039 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 107 g
  • Protein: 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en sidesalat av spinaten, tomatene og olivenene hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skjær bort skallet fra selleriroten, og kutt den i tynne staver. Ha sellerifriesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 20 minutter. 
Kok pastaen som anvist på pakken. Skrell sjalottløken og hvitløken. Skyll spinaten og tomatene. Finhakk løken og hvitløken, og del tomatene i to.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen og stek den videre i 2 minutter på andre siden. Krydre med litt salt og pepper. Ta brettet med sellerifriesene ut av ovnen, og vend på friesene. Legg kyllingen på brettet, og stek kyllingen og friesene videre i ovnen i omtrent 10 minutter. La kyllingen hvile i 3 minutter, og kutt den i skiver før servering.
Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt eller til den er blank. Tilsett hvitløken, matfløten og omtrent 1 dl av pastavannet. Kok i omtrent 2 minutter og smak til med salt, pepper og trøffeloljen. Sil vannet fra pastaen og vend pastaen, spinaten og tomatene i trøffelsausen.    
Finhakk olivenene og finriv osten på et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og stek pankoen og olivenene i omtrent 2 minutter, eller til det er sprøtt. Ha det hele over i en liten skål og vend inn den revne osten.  
Topp pastaen med kyllingen, sellerfriesene og pangratattoen.  
Vel bekomme!