Pasta casarecce i kremet trøffelsaus med kyllingbryst, toppet med sellerifries og olivenpangrattato
20-30

Pasta casarecce i kremet trøffelsaus med kyllingbryst, toppet med sellerifries og olivenpangrattato

Pangrattato er sprø brødsmuler, og er en tradisjonell topping for pasta, grønnsaker og andre retter fra Sør-Italia.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • pastavann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Sellerifries og kylling

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Pasta i kremet trøffelsaus

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
spinat
Spinat
50 g
cherrytomater
Cherrytomater
125 g
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
trøffelolje
Trøffelolje
10 g
Pastavann
1 dl

Olivenpangrattato

kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
panko
Panko (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1039 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en sidesalat av spinaten, tomatene og olivenene hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Sellerifries og kylling: Skjær bort skallet fra selleriroten, og kutt den i tynne staver. Ha sellerifriesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 20 minutter. 
  3. Pasta i kremet trøffelsaus: Kok pastaen som anvist på pakken. Skrell sjalottløken og hvitløken. Skyll spinaten og tomatene. Finhakk løken og hvitløken, og del tomatene i to.   
  4. Sellerifries og kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen og stek den videre i 2 minutter på andre siden. Krydre med litt salt og pepper. Ta brettet med sellerifriesene ut av ovnen, og vend på friesene. Legg kyllingen på brettet, og stek kyllingen og friesene videre i ovnen i omtrent 10 minutter. La kyllingen hvile i 3 minutter, og kutt den i skiver før servering.
  5. Pasta i kremet trøffelsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt eller til den er blank. Tilsett hvitløken, matfløten og omtrent 1 dl av pastavannet. Kok i omtrent 2 minutter og smak til med salt, pepper og trøffeloljen. Sil vannet fra pastaen og vend pastaen, spinaten og tomatene i trøffelsausen.    
  6. Olivenpangrattato: Finhakk olivenene og finriv osten på et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og stek pankoen og olivenene i omtrent 2 minutter, eller til det er sprøtt. Ha det hele over i en liten skål og vend inn den revne osten.  
  7. Topp pastaen med kyllingen, sellerfriesene og pangratattoen.