20-30
Fullkornslinguine med sprøstekt parmaskinke, sjampinjong og hjemmelaget spinatsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Fullkornslinguine og brokkoli
Fullkornslinguine (Hvete)
200 g
Brokkoli
½ stk
Hjemmelaget spinatsaus
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Hønsebuljong
½ pakke
Vann
2 dl
Sprøstekt parmaskinke og sjampinjong
Sjampinjong
100 g
Parmaskinke
1 pakke
Cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 654 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Parmaskinkechips; fordel skinken på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 200 grader varmluft i stekeovnen. Det tar omtrent 10 minutter.
- Fullkornslinguine og brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje.
- Hjemmelaget spinatsaus: Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek den i 2–3 minutter, til den har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
- Sprøstekt parmaskinke og sjampinjong: Rens og kutt sjampinjongen i fire. Kutt parmaskinken i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek parmaskinken i omtrent 4 minutter, eller til den er blitt litt sprø. Ha den over på en tallerken. Stek så soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Bland parmaskinken og soppen sammen før servering.
- Cherrytomater: Skyll og kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en skål. Bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Servering: Topp pastaen med spinatsausen, den sprøstekte parmaskinken, sjampinjongen, brokkolien og cherrytomatene.