Pasta bolognese med basilikumkrem og trøffel pangrattato

Husmannskost

Pasta bolognese med basilikumkrem og trøffel pangrattato

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
Gulrot
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Kjøttdeig med linser
300 g
Moste tomater
⅔ flaske
Linguine
200 g
(Hvete)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Basilikumolje
½–1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Gulrot
½ stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Panko
½ pakke
(Hvete)
Trøffelolje
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1124 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 114 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og lag lange bånd av halve gulroten med en skreller, og grovriv resten på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken og halve sjalottløken.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, så den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett den revne gulroten og den finhakkede løken. Stek videre i 3–4 minutter. Ha i to tredeler av flasken med de moste tomatene, og la sausen småkoke på lav varme i 10–12 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.  
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Rør crème fraîchen sammen med ønsket mengde av basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger, og kutt resten av løken fra steg 1 i tynne strimler. Bland ruccolaen, tomaten, løken og gulrotbåndene fra steg 1 i en serveringsskål. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper. 
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek pankoen i 2–3 minutter til den er gyllen. Skru av varmen, og vend inn den revne osten og trøffeloljen. 
Server pastaen med kjøttsausen, og topp med basilikumkremen og den sprø pangrattatoen. Server salaten ved siden av. Vel bekomme!
Vel bekomme!