Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk

Husmannskost

Elgburger med balsamicosyltet løk og selleri- og tyttebærslaw, servert med bakt jordskokk

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Jordskokk
250 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Grana Padano
½ stk
(Egg, Melk)
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ts
Sellerirot
150 g
(Selleri)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Rørte tyttebær
½ pakke
Elgburger (inneholder svin)
2 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 855 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt jordskokkene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel jordskokkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er møre og gylne. Vend inn persilladen. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern og topp de ferdigstekte jordskokkene med osten rett før servering.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Stek løken i 3–4 minutter, til den er myk og gyllen. Ha i ½ ts sukker og halve pakken med balsamicovinaigrette, og stek videre i 1 minutt.
 Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern, og ha den i en serveringsskål. Vend inn aiolien og de rørte tyttebærene, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.  
 Skyll og tørk ruccolasalaten. Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de ovnsbakte jordskokkene ved siden av. 
Vel bekomme!