Pannestekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus
15-20

Pannestekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte rotgrønnsaker

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødbete
Rødbete
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Pannestekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Vann
½ dl

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 529 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av fileten, og stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. La kjøttet hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell selleriroten, rødbeten og eventuelt gulrøttene, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene og potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen og 1 ss smør når det gjenstår omtrent 5 minutter av grønnsakene og potetenes steketid.
  3. Pannestekt svinefilet: Del kjøttet i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og ha over ½ dl vann. La kjøttet dampe under lokk i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt (se tips).   
  4. Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og varm den opp på lav varme under omrøring.
  5. God middag!