Butter chicken med masalapoteter, karribakte grønnsaker og mangochutney
20-30
Glutenfri

Butter chicken med masalapoteter, karribakte grønnsaker og mangochutney

Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Masalapoteter

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
ingefær
Ingefær
½ bit
rød chili
Rød chili
1 stk
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
mangochutney
Mangochutney
½–1 glass
Smør (Melk)
½ ss

Karribakte grønnsaker

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
karri
Karri
½–1 pakke

Butter chicken

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ ss
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 819 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne de ferdigbakte grønnsakene inn med kyllingen og sausen. Server mangochutneyen på siden hvis dere heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til potetene. 
  2. Masalapoteter: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i grove terninger. Kok potetene i 12–15 minutter, til de er møre. Skrell rødløken og ingefæren og skyll chilien. Finhakk løken, ingefæren og ønsket mengde av chilien.
  3. Karribakte grønnsaker: Skrell og grovhakk hvitløken og rødløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Vend inn sitronskallet, karrien, litt olje, salt og pepper, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
  4. Butter chicken: Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett butter chicken-pasten og fløten, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter (se tips). 
  5. Masalapoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og ha dem over på en tallerken. Varm opp igjen kjelen til middels varme, tilsett ½ ss smør og stek rødløken, ingefæren og chilien i 2 minutter.  Tilsett potetene, garam masala-krydderet og mangochutneyen, og vend det godt sammen. Stek videre under omrøring i 3 minutter, og smak til med salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og yoghurten til retten.