Balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter
35-45
Vegetar

Balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Balsamicoglaserte beter

rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
appelsin
Appelsin
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Honninggratinert chevre

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
2 pakke
honning
Honning
1½–2 pakke
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
½–1 pakke

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 892 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke engangshansker, forkle og plastfjøl når du jobber med rødbeter for å unngå at fargen smitter over på hendene og klær.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Balsamicoglaserte beter: Skrell og kutt betene i grove biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir (se tips). Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak betene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. Kutt endene av de grønne bønnene og legg dem på brettet sammen med betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
  3. Honninggratinert chevre: Fordel multibrødene utover et stekebrett med bakepapir. Kutt chevren i skiver og fordel osten utover brødene. Fordel honningen over osteskivene og legg valnøttene rundt brødene. Skru på grillelementet på ovnen.
  4. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen, og vend den sammen med sennepsvinaigretten i en skål.
  5. Honninggratinert chevre, fortsettelse: Gratiner ostebrødene og valnøttene på øverste rille i ovnen i 4–5 minutter, til osten er litt karamelisert, og nøttene er gylne.
  6. Balsamicoglaserte beter, fortsettelse: Skjær vekk skallet på appelsinen og kutt den i terninger. Vend de ovnsbakte betene og bønnene sammen med appelsinen og balsamicovinaigretten i en skål.
  7. Fordel ruccolasalaten på et fat, og legg over de glaserte betene, bønnene og appelsinen. Kutt ostebrødene i mindre stykker og legg over salaten. Grovhakk valnøttene og strø disse over til slutt. Vel bekomme!