Mørkokt svinebog med syltet rødløk og brokkoli, servert med potetmos og rødvinssaus
20-30
Glutenfri

Mørkokt svinebog med syltet rødløk og brokkoli, servert med potetmos og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • smør

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
½ dl

Potetmos og rødvinssaus

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke

Mørkokt svinebog

mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g

Stekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 670 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne litt grov sennep til retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og ½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Potetmos og rødvinssaus: Kok opp en kjele med vann. Legg potetmos- og rødvinssaussposene i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen og rødvinssausen over i hver sin serveringsskål, og smak til potetmosen med salt og pepper.
  4. Mørkokt svinebog: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Varm kjøttet i ovnen i 12–15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
  5. Stekt brokkoli: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Kutt brokkolien i små buketter, og stek brokkolibukettene i 5–6 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Vel bekomme!