Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus, wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Rice bowl med kvernet storfe i yakinikusaus, wokkede grønnsaker, peanøtter og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g

Kvernet storfe i yakinikusaus

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
½ dl

Wokkede grønnsaker

råkostmiks
Råkostmiks
150 g
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 957 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Yakinikusaus: Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ½ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.   
  3. Kvernet storfe i yakinikusaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.  
  4. Wokkede grønnsaker: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk råkostmiksen i 1 minutt. Krydre med salt, og press over saften fra den halve limen.
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Skyll reddikene, og kutt dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skyll og grovhakk korianderen.
  6. Servering: Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet og de wokkede grønnsakene. Server reddikskivene, korianderen, peanøttene, chilimajonesen og limebåtene til retten.