Gresk salat med potetskiver, krydrede kikerter, fetaost og dilltzatziki
25-35
Glutenfri
Vegetar

Gresk salat med potetskiver, krydrede kikerter, fetaost og dilltzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Potetskiver

poteter
Poteter
350 g

Dilltzatziki

agurk
Agurk
½ stk
dill
Dill
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Krydrede kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
oregano
Oregano
1 pakke
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
1 pakke

Gresk salat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
rødløk
Rødløk
½ stk
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 586 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Potetskiver: Skyll og kutt potetene i omtrent 1 cm tykke skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Dilltzatziki: Skyll og grovriv halve agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skyll, tørk og finhakk dillen. Skrell og finriv hvitløken på et rivjern. Bland den revne agurken, hvitløken, dillen og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
  4. Krydrede kikerter: Sil og skyll kikertene i kaldt vann, og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 5–10 minutter, eller til de er litt sprø på utsiden. Vend inn oreganoen, salt, pepper og ønsket mengde av det røkte paprikakrydderet.  
  5. Gresk salat: Skyll og kutt tomaten, resten av agurken og fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland tomaten, agurken, løken, fetaosten, olivenene, kikertene og potetskivene i en serveringsskål. Vend inn litt olivenolje, ½ ss eddik, salt og pepper.
  6. Bon appétit!