Krydret filetstykke av svin med bulgur, avokadohummus og varm tomatsalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Tomater
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Avokadohummus
1 pakke
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 568 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til yoghurten med litt av det tyrkiske krydderet, eller vend sammen avokadohummusen og yoghurten til en dressing. Tomatsalaten kan serveres kald.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett tomatpuréen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i båter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene.
Skjær kjøttet i to like tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft kjøttet over på en tallerken og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek tomatene og løken i 2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og sukker, og vend inn persillen.
Server avokadohummusen og yoghurten til retten (se tips).
Vel bekomme!