Krydret filetstykke av svin med bulgur, varm tomatsalat og yoghurt

Krydret filetstykke av svin med bulgur

varm tomatsalat og yoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Tomater
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
442 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tomatsalaten kan serveres kald om dere heller foretrekker det. Hold av litt av persilladen og krydre yoghurten med den.

 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett tomatpuréen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.    
Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i båter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene. 
 Skjær kjøttet i to like tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft kjøttet over på en tallerken og krydre med persilladen.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek tomatene og løken i 2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og sukker, og vend inn persillen. 
Server yoghurten til retten.
Vel bekomme!