Krydret filetstykke av svin med bulgur
varm tomatsalat og yoghurtNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Tomater
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 442 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tomatsalaten kan serveres kald om dere heller foretrekker det. Hold av litt av persilladen og krydre yoghurten med den.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett tomatpuréen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i båter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene.
Skjær kjøttet i to like tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft kjøttet over på en tallerken og krydre med persilladen.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek tomatene og løken i 2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og sukker, og vend inn persillen.
Server yoghurten til retten.
Vel bekomme!