Konfiterte kyllinglår med kremet steinsopprisotto, toppet med karamelliserte jordskokker og aspargesbønner
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med kremet steinsopprisotto

toppet med karamelliserte jordskokker og aspargesbønner
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
En fyldig og kremet steinsopprisotto servert med konfiterte kyllinglår krydret med estragon og sitron, toppet med karamelliserte jordskokker og dill.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Jordskokker
250 g
Grønne bønner
150 g
Dill
1 bunt
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Soppulver
1 pakke
Sjalottløk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½–1 stk
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Vann
5 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 981 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skrubb jordskokkene godt, og del dem i to på langs. Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Skyll og plukk dillen fra de groveste stilkene. Skrell og kutt løken i tynne båter. Kok jordskokkene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og la jordskokken dampe godt av seg. 
Del hvert kyllinglår i to ved leddet. Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Varm kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar.
Ha buljongen, soppulveret og 5 dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 3 minutter, eller til det er blankt. Vend inn risottorisen og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
Legg jordskokkene med snittflatene ned i en stekepanne, og ha over litt olje og 1 ss smør. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek jordskokkene i omtrent 4 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Snu jordskokkene, ha i bønnene og løken, og stek videre i omtrent 2 minutter til. Øs smøret over grønnsakene, krydre med litt salt og pepper, og topp med dillen. 
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) og Grana Padanoen på et rivjern. Vend sitronskallet og osten inn i risottoen. Risottoen skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!