30-40
Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med kremet steinsopprisotto, toppet med karamelliserte jordskokker og aspargesbønner
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Karamelliserte jordskokker
Jordskokker
250 g
Grønne bønner
150 g
Dill
1 bunt
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Kyllinglår
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Steinsopprisotto
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Soppulver
1 pakke
Sjalottløk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½–1 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
5 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 981 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Karamelliserte jordskokker: Skrubb jordskokkene godt, og del dem i to på langs. Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Skyll og plukk dillen fra de groveste stilkene. Skrell og kutt løken i tynne båter. Kok jordskokkene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og la jordskokken dampe godt av seg.
- Kyllinglår: Del hvert kyllinglår i to ved leddet. Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Varm kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar.
- Steinsopprisotto: Ha buljongen, steinsoppulveret og 5 dl vann i en kjele, og kok opp. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 3 minutter, eller til det er blankt. Vend inn risottorisen og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
- Karamelliserte jordskokker, fortsettelse: Legg jordskokkene med snittflatene ned i en stekepanne, og ha over litt olje og 1 ss smør. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek jordskokkene i omtrent 4 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Snu jordskokkene, ha i bønnene og løken, og stek videre i omtrent 2 minutter til. Øs smøret over grønnsakene, krydre med litt salt og pepper, og topp med dillen.
- Steinsopprisotto: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) og Grana Padanoen på et rivjern. Vend sitronskallet og osten inn i risottoen. Risottoen skal ha en lett rennende konsistens. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.