Ørretburger med med cheddar og chili, servert med marinert pak choysalat, mango og peanøtter

Ørretburger med med cheddar og chili, servert med marinert pak choysalat, mango og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • smør
  • olje
Pak choy
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
½–1 stk
Mango
1 stk
Peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Ørretburger med cheddar og chili
260 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 891 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke så glad i rå pak choy? Wok den raskt i en varm stekepanne med litt olje før den vendes i marinaden. Smak til aiolien med litt soyasaus og limesaft.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll pak choyen, limen, korianderen og chilien. Skjær bort skallet fra mangoen og kutt mangokjøttet i terninger. Finriv skallet fra limen (kun det grønne), og ha limeskallet i en bolle sammen med 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, halvparten av soyasausen og saften fra limen. Pisk det hele godt sammen til sukkeret er løst opp. Kutt pak choyen i strimler, grovhakk korianderen og finhakk chilien. Vend pak choyen, mangoen og ønsket mengde av chilien inn i marinaden. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Ha 1 ss smør og resten av soyasausen i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs soyasmøret over burgerne med en skje, slik at de tar til seg den gode smaken.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
 Vend korianderen og peanøttene inn i salaten rett før servering.
Smør litt aioli på brødbunnene, og fyll med ørretburgerne og litt av salaten. Server resten av pak choysalaten på siden. Vel bekomme! 
Vel bekomme!